CAST

Het Gymgala is dit jaar aan zijn 22ste editie toe. Doorheen de jaren mochten we het publiek plezieren met gymnasten van wereldniveau en special acts boordevol plezier. Ook dit jaar hebben we heel wat in petto voor jullie. Welke gymnasten er in deze editie zullen deelnemen kom je hieronder te weten. De cast wordt wekelijks aangevuld!

Volgende toppers kunnen we alvast meegeven:

INTERNATIONALE GYMNASTEN

Wereldkampioene Toestelturnen allround

De Russische Angelina Melnikova pakte op de Olympische Spelen GOUD met haar team. Een fantastisch én emotioneel moment voor het land. Ook individueel scoorde  ze hoog. Ze pakte brons allround en aan grond. Op het meest recente wereldkampioenschap in Japan toonde de 21-jarige gymnaste opnieuw wat ze in haar mars had en kroonde ze zichzelf tot WERELDKAMPIOEN allround. Benieuwd hoeveel medailles ze nog gaat toevoegen aan haar palmares op dat WK. Klaar om de absolute wereldtop Toestelturnen aan het werk te zien?

Tumbling wereldtop

Het tumblingnummer is naar goede gewoonte eentje om u tegen te zeggen. De dubbele en triple salto's vliegen er in het rond. Ook dit jaar zorgen we weer voor de ultieme wereldtop in de Lotto Arena. Velen onder hen zijn al lang geen onbekende meer en wisten ook in 2019 en 2018 het publiek te amuseren! Volgende tumblers tekenen present voor de drie shows! 

  • Rus Alexandr Lisitsyn - Wereldkampioen Tumbling 20219 
  • Rus Vadim Afanasiev - 4de plaats en Team zilver op het WK 2019
  • Rus Alexey Svetlishnikov - Team zilver op het WK 2019
  • Brit Kristof Willerton - Wereldkampioen Team Tumbling 2019
  • Brit Elliott Browne - Vice-wereldkampioen Tumbling 2019 en Wereldkampioen Team Tumbling 2019

BELGISCHE TOPPERS

Belgische trots Toestelturnen jongens

Seniores Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas), Noah Kuavita (Silok Deurne) en Liam De Smet (Lenig en Vlug Nijlen) trainen samen in het topsportcentrum te Gent. Luka en Noah namen al deel aan verschillende World Cups, EK's en WK's. Ook aan het meest recente wereldkampioenschap in Japan nemen de jongens deel. We zien Liam in actie aan de ringen in show 1, Luka aan brug in show 2 en Noah aan zijn favoriete toestel, het rek, in de laatste show. Spektakel verzekerd! 

Olympisch kampioene Nina Derwael 

Na haar tweevoudige wereldtitel aan brug pakte Nina Derwael (TK Sta Paraat P.H.H-Hasselt) goud in Tokyo aan de brug met ongelijke leggers. Een moment die voor altijd in ons geheugen gegrift staat. Een bekroning van jarenlang hard werk. Na de Olympische Spelen nam Nina een periode van welverdiende rust. We kijken er naar uit om onze kampioen in de Lotto Arena te ontvangen. 

Olympiërs TEAM BELGYM

Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Jutta Verkest (Gymflex) en Lisa Vaelen (Gympies Keerbergen) verdedigen de Belgische driekleur in Tokyo. Ze werden tijdens de kwalificaties als team historisch vijfde en plaatsten zich voor de teamfinale. Een prestatie die niemand hen voordeed. Noémie Louon (Turnclub Varsenare) en Fien Enghels (Turnkring Geraardsbergen) werden aangeduid als reserve gymnasten. Het voltallige team zal aanwezig zijn op het Gymgala om er een spetterende show van te maken!

Vice-wereldkampioenen Acro 

Meisjes drie Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics) kroonden zich begin juli in Genève, Zwitserland tot vice-wereldkampioen Acro. Ook op het afgelopen Europees kampioenschap in Pesaro wisten de meisjes knappe prestaties neer te zetten. Ze werden vice-Europees kampioen allround én pakten een bronzen medaille in de tempofinale. Dit trio zorgt gegarandeerd voor spektakel in show 2 en 3!

Vice-Europeeskampioenen Acro

Heren vier Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Volharding Boom) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze) nam afgelopen jaar deel aan zowel het EK als het WK. De jongens verbaasden publiek en jury met hun knappe oefeningen en wisten op het Europees kampioenschap in Pesaro de zilveren medaille in de wacht te slepen in de allroundcompetitie. Uitkijken dus naar onze jongens in show 1 en 2!

Gemengd paar Helena & Pieter

Gemengd paar Helena Heijens (Acro II Gym) & Pieter Everaert (Sportac Deinze) turnde afgelopen oktober op het wereldkampioenschap in Genève voor het eerst in lange tijd terug een grote competitie. Zij betoveren jullie vast en zeker met hun toffe choreo's en elementen! Geniet mee van dit gemengd paar tijdens show 3!

Juniores meisjes paar 

Meisjes paar Sam Janssens en Silke Macharis (Art Gym) turnde eind juni hun eerste grote competitie op de World Age Group Competition in Genève, Zwitserland. Ze wisten in een spannende finale de zilveren medaille te behalen met dezelfde score als het Russische team dat goud behaalde. Van deze dames gaan we zeker nog veel horen in de toekomst! De meisjes komen in actie tijdens show 1!

Europees kampioen Tumbling Tachina Peeters

Begin mei stond het Europees kampioen Tumbling op het programma in Sochi, Rusland. Tachina Peeters (Gymplus), boegbeeld van de Belgische tumblingwereld trok met grote ambities richting Rusland en kwam thuis met het enige echte eremetaal. De gouden medaille waar ze al zolang van droomde. Deze toppers springt in december zeker de pannen van het dak in de Lotto Arena! 

Inschrijven nieuwsbrief

#gymgala2021

Twitter wordt geladen